Nosaki sava īpašuma vērtību Nosaki sava īpašuma vērtību
Learn more

Mūsu aģenti noteikts tava īpašuma vērtību 1 darba dienas laikā BEZ MAKSAS, balstoties uz pieredzi, zināšanām, vērtēšanas metodēm un statistiku. Tas prasīs tikai piecas minūtes tava laika. Pareizā īpašuma tirgus cenas izvēle ir ļoti svarīgs elements veiksmīgai nekustamā īpašuma realizācijai, un tas izšķir, vai īpašums tiks pārdots ātri un par maksimālo vērtību. Nosakot tirgus cenu, vidējais realizācijas ātrums ir trīs mēneši.

Uzzināt vairāk
Pūt, vējiņu! pārbūves konkursā uzvarētājs ir, bet naudas nepietiek
Clock2020-03-12 liepaja.lv

Pūt, vējiņu! pārbūves konkursā uzvarētājs ir, bet naudas nepietiek



Tiesības slēgt līgumu par būvdarbiem koncertestrādes “Pūt, vējiņi!” pārbūves konkursā piešķirtas firmai “Bildberg”, kas darbus nosolījusi par 1 851 647,86 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli. Šādu lēmumu Liepājas domes Iepirkumu komisija pieņēmusi jau 19. februārī, bet darbi nevar sākties finansējuma trūkuma dēļ, un šis nav vienīgais pašvaldības projekts, kuram trūkst naudas.

 

Tā bija otra zemākā cena konkursā. Uz darbiem pretendēja vēl pieci uzņēmumi, lētāko piedāvājumu (apmēram 1,7 miljoni eiro bez PVN) bija iesniegusi SIA “Pro Dev”, bet to pašvaldības Iepirkumu komisija atzina par nepamatoti lētu un noraidīja. Lielāko summu (aptuveni 2,4 miljonus eiro bez PVN) bija nosaukusi SIA “Reaton LTD”. Uz darbiem pretendēja arī piegādātāju apvienība “Igate”, uzņēmumi “Ostas celtnieks” un “UPTK”. Būvniecībai paredzētais laiks – ne ilgāk par 450 dienām.

“Naudas “Pūt, vējiņu!” projektam nepietiek. Cerības ir, ka tiks palielināta tā daļa, kuru mums līdzfinansē (valsts vai ES),” “Kurzemes Vārdam” teica domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis. Papildu finansējums no malas tiekot meklēts, sarunu ar dažādām valsts amatpersonām bijis daudz. “Kad būs zīle rokā, tad runāsim,” sacīja domes priekšsēdētājs.

Tā sauktais B variants būtu naudu aizņemties, bet pašvaldībām nav iespējas aizņemties finansējumu ne tā saukto neattiecināmo izmaksu segšanai ES līdzfinansētiem projektiem, ne arī projektiem, kuriem nav līdzfinansējuma no ES fondiem. Iepriekš minēts, ka pašlaik koncertestrādes pārbūvei pieejamais finansējums ir 1,1 miljons eiro.

Jau vēstīts, ka estrādes “Pūt, vējiņi!” pārbūve ir iekļauta lielākā projektā “Dienvidkurzemes piekrastes mantojums cauri gadsimtiem”, kurā Liepājā restaurē Svētās Trīsvienības katedrāles fasādi un ēku Kungu ielā 24, kur veidos interjera muzeju.

Tomēr J. Vilnītis uzskata, ka pagaidām pilsētā ES līdzfinansēto projektu virzību nekavē liegums pašvaldībām aizņemties naudu tā saukto neattiecināmo izmaksu segšanai, “riski ir visiem”, toties kavēta ir pašvaldības iecere atjaunot bērnudārzu Koku ielā 10. Šim mērķim pašvaldībām nedod naudu no ES fondiem, tāpēc Liepāja vēlas aizņemties naudu no Valsts kases, bet pašlaik visām pašvaldībām arī tas ir liegts.

 

Gaidāms, ka tikai aprīlī vai maijā valdība apstiprinās jaunus noteikumus par kārtību, kā pašvaldības varēs saņemt šādus aizņēmumus. Būs jāiztur noteikti kritēriji, “jāstājas rindā”, jāsaņem apstiprinājums no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, prognozē J. Vilnītis. Viņš uzskata, ka tas aizkavēs pašvaldības nodomu atvērt bērnudārzu 220 bērniem Koku ielā 10 jau šā gada septembrī. Visticamāk, šogad šo plānu nevarēs īstenot, lai gan tā ir akūta nepieciešamība vairāk nekā 500 pilsētas bērniem. Bērnudārza atjaunošanas trīs piedāvājumi atvērti jau 8. janvārī – lētāko iesniegusi SIA “Liepājas celtniecības sabiedrība Būvnieks” par 898 293,64 eiro (bez PVN), dārgāko “UPTK” – 999 289,10 eiro (bez PVN). Pašlaik pilsētas budžetā šī bērnudārza atjaunošanai iezīmēts finansējums ceturtajai daļai potenciālo būvdarbu izmaksu, teica pilsētas izpilddirektors Ronalds Fricbergs.



Avots: liepajniekiem.lv
Pievienoja: Pilat
+371 27888678