Nosaki sava īpašuma vērtību Nosaki sava īpašuma vērtību
Learn more

Mūsu aģenti noteikts tava īpašuma vērtību 1 darba dienas laikā BEZ MAKSAS, balstoties uz pieredzi, zināšanām, vērtēšanas metodēm un statistiku. Tas prasīs tikai piecas minūtes tava laika. Pareizā īpašuma tirgus cenas izvēle ir ļoti svarīgs elements veiksmīgai nekustamā īpašuma realizācijai, un tas izšķir, vai īpašums tiks pārdots ātri un par maksimālo vērtību. Nosakot tirgus cenu, vidējais realizācijas ātrums ir trīs mēneši.

Uzzināt vairāk
150 miljonus eiro vērto Krasta City projektu Zvirgzdu salā plāno sākt nākamgad
Clock2022-01-07 https://cdntest.db.lv

150 miljonus eiro vērto Krasta City projektu Zvirgzdu salā plāno sākt nākamgad



Igaunijas nekustamo īpašumu attīstītājs "Hepsor" plāno nākamgad sākt projekta "Krasta City" būvdarbus Zvirgzdu salā starp Salu tiltu, Krasta ielu un Daugavu.

Puskilometru gara publiskā promenāde gar Daugavu, pilnveidota sabiedriskā transporta kustība, gājēju tilts, labiekārtota veloinfrastruktūra, A klases biznesa komplekss, kas sastāvēs no biroju ēkām un multifunkcionāla centra, kur atradīsies veikali, restorāni un kafejnīcas – šie ir projektā “Krasta City” plānotie objekti, kas, papildinot viens otru, Rīgā veidos jaunu dzīvesstila kvartālu.

A klases biznesa kompleksu veidos septiņas pamatēkas, kuru augstums būs līdz 15 stāviem, un vienas multifunkcionālas ēkas, kuras pirmie stāvi pildīs publisku funkciju. Tur atradīsies veikali, restorāni un kafejnīcas. Tāpat projekta teritorijā būs pieejama arī zaļā zona ar skvēriem.

Kvartāla atrašanās vieta – pašā Daugavas krastā ar tiešu pieeju ūdenim – ļauj objektam piekļūt arī ar ūdens transportu, ko plānots realizēt, izbūvējot laivu piestātnes. Daugava ir neatņemama projekta sastāvdaļa, tāpēc attīstītāji uzskata, ka ūdens transporta nodrošināšana ir obligāta. Tāpat tiks izbūvēti papildus piebraucamie ceļi, lai autovadītāji, netraucējot transporta plūsmai Krasta ielā, var ērti un viegli piekļūt jaunizbūvētajam kvartālam.

“Projekta pamatā ir arhitektūra, kuras centrā ir cilvēks. Šim projektam ir milzīgs potenciāls uzlabot publiskās telpas kvalitāti, sniedzot iespēju gājējiem justies gaidītiem un atstājot automašīnas otrajā plānā. Ar arhitektūras palīdzību aicinām veidot publisko telpu kā pilsētas dzīvojamo istabu, mudinot cilvēkus tajā uzturēties aizvien biežāk,” uzsver Rikardo Paternīni (Ricardo Paternini), “Krasta City” projekta vīzijas līdzautors, arhitekts un uzņēmuma “Arrows Architect” projektu direktors.

Projekta pārstāvji piedalījās arī pilsētplānošanas pasākuma “Mad City” rīkotajā hakatonā, kura laikā komandu dalībnieki (pilsētvides plānotāji, nevalstiskās organizācijas un nekustamo īpašumu attīstītāji) kopīgi izstrādāja risinājumus dažādiem Daugavas krastmalas izaicinājumiem, veidojot praktisku rīcības plānu. Hakatonā tika prezentētas dažādas idejas, kā ar stikla terašu, kafejnīcu, restorānu, kopstrādes telpu un citu publiski pieejamu vietu palīdzību padarīt krastmalu par vienu no dzīvākajām Rīgas daļām arī rudens un ziemas periodā.

“Daugavas krastmala ir viena no Rīgas neizmantotajām vērtībām. Tādi projekti kā “Krasta City” vērtējami pozitīvi, jo tie palīdz atdzīvināt šo pilsētas daļu. Projektā plānotā promenāde, tilts gājējiem, veloceļi, papildus pieturas sabiedriskajam transportam, ūdens savienojums un piebraucamie ceļi ļaus “Krasta City” būt daļai no pilsētas tīkla un palīdzēs krastmalai kopumā kļūt par pievilcīgu kvartālu. Ļoti svarīgs aspekts ir arī Rīgas starptautiskā konkurētspēja – pilsētai jāspēj augt, un projekti šādās vietās, kas atrodas tuvu centram un spēj nodrošināt visas ērtības, var piesaistīt starptautiskas kompānijas no kā iegūs ne tikai pilsēta, bet valsts kopumā,” skaidro pilsētplānotājs, SIA “Grupa93” vadītājs un pasākuma “Mad City” rīkotājs Neils Balgalis.

“Hepsor” uzsver, ka projekts sniegs pievienoto vērtību visai apkaimei. “Kvartāls iecerēts kā pilsētas biznesa vizītkarte un piemērs tam, kā īpašuma attīstīšana sekmē pozitīvu pilsētvides attīstību,” norāda uzņēmuma valdes loceklis Martti Krass.

Projektu “Krasta City” plānots īstenot septiņās kārtās, 10 gadu laikā izbūvējot 180 000 kvadrātmetrus izmantojamās platības un investējot vairāk nekā 150 miljonus eiro. Šobrīd notiek projekta lokālplānojuma izstrāde, ko iecerēts pabeigt līdz 2022. gada otrajam ceturksnim, lai uzsāktu projektēšanu un 2023. gadā – pirmās kārtas būvniecības darbus.



Avots: https://www.db.lv
Pievienoja: Pilat
+371 27888678